Hvor gammel man må være for å refinansiere lån

Hvor gammel man må være for å refinansiere lån

Refinansiering er et begrep vi alle har hørt om og som betyr akkurat hva det antyder. At man skal finansiere noe man har lån på fra før. Et begrep innen finansverdenen som mange av oss har benyttet oss av. Les alt om dette på Dinside.no. Der kan man også finne tips og anbefalinger for å finne de beste tilbudene.

Kriteriene for å ta opp forbrukslån varierer med de forskjellige operatørene. Det er også et skille mellom å refinansiere gammel gjeld kontra å det å refinansiere boliglånet. Dersom man ønsker å refinansiere gammel gjeld kan man gjøre dette ved å ta opp et forbrukslån. De fleste bankene opererer med 18-års grense, men noen steder må man være eldre.

Dyre smålån

En annen god grunn til å refinansiere er hvis man har tatt opp mange smålån. Dette kan være både kortsiktige lån på kredittkort og dyre lån. De små lånene er ofte de dyreste å ta opp, derfor kan det lønne seg å refinansiere alt man har av gjeld og få samlet alt på ett sted.

Det er som regel to grunner til at man vil benytte seg av refinansiering. I de tilfellene som er i tilknytning på lån på bolig. Det kan være gunstig å refinansiere boliglån fordi man kan oppnå bedre renter ved å gjøre dette. Noen flytter også hele boliglånet sitt til en ny bank, da dette kan gi bedre betingelser.

Aldersgrense og betingelser varierer

En betalingsanmerkning kan gjøre livet utfordrende, og da blir det også vanskelig å få godkjent en kredittramme. Flere banker ser på dette som et stort problem tilbyr programmer og informasjon til unge mennesker som er ute på lånemarkedet for første gang. Noen lån har en aldersgrense på 25 år, og hjelper folk med betalingsanmerkninger.

Hos for eksempel Nordea må man være 21 år for å ta opp forbrukslån. Man må også ha en inntekt som står i stil til lånebeløpet. Husk også at inntekten må være liknet hos Skatteetaten. For et refinansieringslån må man blant annet oppfylle krav til bosted, alder, og statsborgerskap. Disse kravene varierer fra bank til bank, og settes strenge strenge krav til av Datatilsynet.

Betingelser for søknaden

Hvis man ønsker å refinansiere forbrukslån og kredittkort er sannsynligheten stor for at man har fått innvilget et slikt lån fra før. Hvis man har et godt forhold til banken vil søknad om refinansiering mest sannsynlig bli innvilget. De har godkjent vedkommende sin søknad tidligere, og hvis det ikke er store forandring vil ikke dette være noe problem.

Det er likevel ingen selvfølge at man får refinansiert. Det finnes også visse unntak. Dersom man har pådratt seg inkassosaker eller fått betalingsanmerkninger siden den siste søknaden, vil svaret på ny søknad sannsynligvis bli negativt. Personer som er over 18 år, ikke har betalingsanmerkninger og som har gjeld fra før kan som regel søke refinansiering.

Mange muligheter for de over 18 år

Nesten alle norske banker tilbyr refinansiering til nye og eksisterende kunder. Alt fra internettbanker til de store, kjente finansinstitusjonene. De som tilbyr forbrukslån, tilbyr også refinansiering.

Refinansiering er i grunnen det samme som å ta opp et forbrukslån i tillegg. Enkelte banker spesialiserer seg på dette området ved å hjelpe de som har kommer opp i økonomiske problemer.

Det finnes også alternative lånemeglere som kan tilby refinansiering med en gunstig rente. Sbanken er en av disse.
Her kan man låne opptil 500 000 med 15 års nedbetalingstid. Betingelsen er at man bruker det til nedbetaling av gammel gjeld. Dette er et tilbud for å finansiere dyre forbrukslån med over en rente på 10 % rente.

Ingen gavepakke

  • Som regel må man være minimum 18 år for å refinansiere
  • Refinansiering gir en mulighet til å spare på grunn av lavere renter enn tidligere

Det koster som regel ingenting å refinansiere et forbrukslån, men ved opptak av lånet venter det som regel et gebyr. Å refinansiere er ikke en gratis gavepakke.

Muligheten for å spare ligger i lavere renter enn man opprinnelig har fått på gamle lån. Dette betyr at man kan bli kvitt gjelden raskere enn tidligere.